Mikrodermabrázió

Miért van szüksége bőrünknek a mikrodermabrázióra?

Testünket a bőrünk felszínén lévő vékony elhalt hámréteg védi meg a külső behatásokkal szemben (pl. víz, napfény, vegyi anyagok, stb…).

Ez a védelem annyira tökéletes, hogy megakadályozza a bőr számára szükséges anyagok, pl. vitaminok hidratáló, tápláló készítmények bejutását a mélyebb rétegekbe. Ezért van, hogy hiába kenjük be magunkat a legdrágább krémekkel, hatásukat nem tudják látványosan és tartósan kifejteni, mivel a hatóanyagok nagy része ebben az elhalt, kiszáradt sejteket tartalmazó bőrfelszínben szívódik fel és nem jut le a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a még életképes sejtek igazán hasznosítani tudnák.

A bőr folyamatosan új sejteket termel. Az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában.

Ez a “hámlási” folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában.

Arcunkat és a testünket borító bőrfelületen lévő elhalt sejtjeinket testünk folyamatosan pótolja új sejtek létrehozása által. A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, hogy pillanatok alatt eltávolítja ezeket az elhalt sejteket, ezáltal jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását. Ez azt jelenti, hogy frissebbnek és egészségesebbnek tűnik a bőr, valamint ha a mikrobráziós folyamatot több alkalommal megismétlik a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökkennek a ráncok, hízási csíkok, (stria), hegek.

Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, szárazabb érzetet kelt. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, főképp a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.

A mikrodermabrázió ennek a megvastagodott, elhalt hámrétegnek a precíz lecsiszolásával segíti a bőrt, a normális vastagságú védőréteg kialakításában, így bőrünk látványosan megfiatalodik.

A mikrodermabrázió tehát önmagában is egy eredményes bőrmegújító kozmetikai kezelés.

Emellett a mikrodermabráziót követően lényegesen könnyebben tudnak bejutni a kozmetikai hatóanyagok a mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket. Ezért a kozmetikai kezelések (tű nélküli mezoterápia (elektroporáció), iontoforézis, sonoforézis, ultrahang,, stb.) hatékonyságát hihetetlen mértékben fokozza, ha a kezelés előtt mikrodermabráziót végzünk.

A mikrodermabrázió terjedése megállíthatatlan, és minden kozmetikai kezelés előtt célszerű, vagy inkább szükséges.

Milyen bőrproblémákra alkalmazható?

Akne
Aknés sebhelyek
Hegek
Öregedési foltok
Bőrmegnyúlás jelei
Finom vonalak és ráncok
Érett, stressz bőrre bőrfiatalító kezelésként
Nap által károsított bőr
Egyenetlen bőr textúra
Durva bőr textúra
Bőr pórusok méretének minimalizálása
Bőr tónusának megfiatalítása

Fájdalmas a mikrodermabrázió?

Mivel a mikrodermabráziós kezelés teljesen fájdalommentes, nincs szükség fájdalomcsillapítóra. Nem kell alávetni magunkat szigorú diétának, vagy egyéb kezelés előtti előkészítésnek. Valószínűleg a mikrodermabrázió legnagyobb előnye a többi alternatív bőrkezeléssel szemben, hogy a vendég a kezelést követően azonnal folytathatja a napi teendőit. Sok egyéb bőrkezelés után a kezelt felület megdagad, és szükséges néhány napos szabadságra menni. Ez teszi igazán ideális kezeléssé a mikrodermabráziót azon vendégek számára, akik szeretnék megfiatalítani bőrüket, ugyanakkor a mindennapi életritmusukat sem szeretnék felborítani.

A kezelés közben Ön egy kellemes masszázsérzetet fog érezni, ami a vákuumhatás következménye.

A kezelés menete:

– arc letisztítása
– tonizálás
– csiszolás (gyémántfejes mikrodermabrázio)
– hatóanyag bevitel ultrahanggal (a vendég választása szerint)
– masszázs (arc és dekoltázs masszázs)
– a bőrtípusnak megfelelő nappali krém felvitele
– fényvédelem

Shopping Cart